Eerlijk over eten !

Ondanks dat ik heel positief ben ingesteld, maak ik me grote zorgen. Ik maak me -zoals velen, zorgen om de gezondheid van de mens, dier en de natuur. We leven in een maatschappij waar winst boven gezondheid wordt gesteld, met dusdanige consequenties die de gezondheid van alle levende organisme ondermijnen. Ik ben van mening dat veel mensen zich te weinig bewust zijn van het feit dat bewerkt voedsel niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Sterker nog, bijna altijd zijn bewerkte producten schadelijk !    
Als ik om me heen kijk zie ik veel volwassenen, maar ook kinderen met overgewicht. De nieuwste cijfers van het WGO (Wereld- gezondheidsorganisatie) zegt dat in 2020 1 op de 3 mensen op aarde overgewicht heeft.
Ik zie steeds meer rollators en scootmobiels in het straatbeeld. Ik zie steeds vaker jongere mensen verschillende kwaaltjes en ziektes krijgen. Ik zie steeds meer mensen medicijnen slikken tegen diabetes, hoge bloeddruk, reuma, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterol, depressiviteit, darmklachten en slijtageklachten. De ziektevrije levensverwachting daalt. Iedereen heeft wel in zijn nabijheid een dierbare verloren aan de huidige kankerepidemie.  Ik ga over deze ziektes geen cijfers geven, maar het is wel schokkend en verontrustend als je deze cijfers zelf opzoekt.
Ik durf hier te stellen dat onze huidige voeding, leefpatroon en de op winst beluste voedings- en farmaceutische industrie mede een hoofdoorzaak is.
Eten is er in overvloed. Voor een snackbar, snoepwinkel of restaurant hoef je niet ver te zoeken. De chemisch bewerkte producten vliegen met boodschappenkarretjes vol de supermarkt uit. Mooi verpakte producten die vol zitten met ongezonde toevoegingen, chemische suikers, smaakversterkers, kleurstoffen, foute dikmakende oliën, zouten en E-nummers.
Aan de ene kant vervuilt de industrie onze lucht, water en grond en aan de andere kant ook ons eten. Ik hoef je niet te zeggen dat junkfood, alcohol, sigaretten, frisdrank, koekjes en andere snoeperijen beter is om te laten staan. Maar het lijkt wel of niemand dat kan ! Wat de tabaksindustrie gelukt is met nicotine, zie ik nu ook in de voedingsindustrie. Men wil verslaafde klanten, want dat is goed voor de business. Ongemerkt zijn heel veel mensen suikerverslaafd geworden omdat dit bijna overal in zit. Gemiddeld gebruikt de Nederlander 38 kg suiker per jaar !! 85 % van al dit suiker zit verstopt in voedselproducten. De resterende 15 % suiker scheppen we zelf bij. De industrie maakt ons al meer dan een eeuw ongezonder en ziek. Maar ook in de vee-, vis- en pluimvee-industrie worden de dieren vaak ingespoten met groeihormonen of antibiotica. Niet echt gezond voor de mens.

We moeten ophouden met de autoriteit en de verantwoordelijkheid bij de dokter neer te leggen of te zoeken, maar weer bij onszelf. Door zelf aan den lijve te ondervinden wat goed en minder goed voor ons is. Simpelweg door uit te proberen wat het met je lichaam en geest doet als je een week geen suiker, geen brood of geen zuivel gebruikt. Je zult versteld staan !
Om met een probleem naar de huisarts te gaan is een logische stap want dat is de eerste aan wie de burger een gezondheidsvraag stelt. Hij is de belangrijkste autoriteit. Echter huisartsen hebben in hun opleiding nauwelijks onderwijs gehad in voeding. Dat ervaren ze als een gemis. Steeds meer mensen komen met voedingsvragen en zien door de bomen het bos niet meer. Maar de huisarts kan ze eigenlijk niet beantwoorden.

De eerste stap naar een betere gezondheid is dan ook om weer terug te gaan naar de basis. Vers natuurlijk voedsel uit de zee, grond of bomen/struiken, dat nog levensenergie in de cellen bevat en niet vol zit met verslavende ingrediënten die alleen maar zorgen dat je overgewicht en klachten zullen toenemen. Ik ben ervan overtuigd dat een gezonde levensstijl (voeding, beweging, geen stress, geluk ervaren en genieten) de basis is voor een gezond leven. Er zijn veel ziektes en kwaaltjes die gedeeltelijk of zelfs helemaal kunnen verdwijnen als je je voedingspatroon en je levensstijl aanpast. Natuurlijk passend bij je eigen smaak en de manier waarop je wilt leven.
Graag wil ik je helpen met wel eerlijke informatie over voeding. Wat is er nodig voor optimale gezondheid en een goede weerstand?
Stop met de sponsoring van de farmaceutische industrie en neem zelf het heft in handen !

Alweer een tevreden gast waarmee ik heel fijn heb samengewerkt! Hier wordt ik zo blij van als iemand zijn doel bereikt! Dit schreef hij mij als dank! Afgelopen zomer heb ik eindelijk de stap gezet, zoals reeds lang overwogen, om voor mijn 50e verjaardag te stoppen met roken. Een van de belangrijkste reden voor mij om dit zo lang uit te stellen, is altijd geweest de angst om vele kilo’s aan te komen!! Dus mijn oplossing was: stoppen met roken en onder begeleiding van een personal trainer weer gaan sporten!! Als zodanig ben ik op zoek gegaan naar een personal trainer (... lang leven het Internet!!Glimlach) en ben ik in contact gekomen met Frank dat uiteindelijk heeft geleid tot een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek heeft Frank vooral goed geluisterd naar mijn wensen en doelstellingen en hebben we samen een traject uitgestippeld van 2 x per week trainen met een horizon van 3 maanden. Vervolgens zijn we begonnen en hebben we vooral samen heel gericht invulling gegeven aan het uitgestippelde traject!! Inmiddels hebben we het hele traject conform planning afgerond en zijn de doelstellingen zoals we die besproken hadden ook 100% gerealiseerd. Elke training was als het ware een feest, dat wil zeggen: ik zag er telkens weer naar uit ..., maar wist ook dat er gewerkt moets worden!! Ik heb Frank leren kennen als een enthousiaste vakman: hij weet waar hij het over heeft....., wat kan...., wat niet kan...., wat moet.... en vooral ook: wat niet moet....!! Op de manier waarop hij mij heeft getraind blijkt ook dat hij een meester is om er een ‘persoonlijke touch’ aan te kunnen geven, naar behoefte van de klant! Ik wil op deze manier Frank dan ook bedanken voor de fijne en succesvolle samenwerking en kan alleen maar 200% positief zijn over mijn ervaringen met Frank en kan dus alle zoekende naar een personal trainer alleen maar adviseren: neem contact op met Frank, hij zal je niet teleurstellen!! Frank, bedankt man ... Groeten Twan Fransman (50 jaar)