Wat is Fitness-training ?

Fitness is een verzamelterm van activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa (fitness in de vorm van bodybuilding), de verbetering van het uithoudingsvermogen (cardio fitness), lenigheid, snelheid en coordinatie. Over het algemeen is fitness erop gericht het lichaam te belasten, waardoor de belastbaarheid vergroot wordt.
Doordat fitness-activiteiten ervoor zorgen dat het lichaam (mits met de juiste voeding) terug in balans komt, pakt het de belangrijkste doelstellingen van de meeste mensen vanzelf aan, waaronder afvallen en/of fitter worden.
Door meer spiermassa op te bouwen ga je ook meer calorieen in rust verbranden, waardoor het lichaam vanzelf gaat afslanken.
De cardio-activiteiten (zoals roeien, steppen, fietsen of hardlopen) zorgen voor een directe verbranding van calorieen en (op een hoger niveau) zorgen ze ook voor een verhoogd rustmetabolisme. Het gaat er hier niet om hoeveel calorieen je tijdens de training gebruikt, maar om de calorieen die je erna gebruikt. Daarom zijn lange en zware cardio-sessies zwaar af te raden !  
Meer hierover in het submenu "cardiotraining" !

Fitness doelstellingen:

  • Algehele conditie
  • Vetverlies
  • Kracht
  • Spiergroei
  • Verhoging spierspanning
  • Snelheid
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Coordinatie
  • Sociale contacten 

Alweer een tevreden gast waarmee ik heel fijn heb samengewerkt! Hier wordt ik zo blij van als iemand zijn doel bereikt! Dit schreef hij mij als dank! Afgelopen zomer heb ik eindelijk de stap gezet, zoals reeds lang overwogen, om voor mijn 50e verjaardag te stoppen met roken. Een van de belangrijkste reden voor mij om dit zo lang uit te stellen, is altijd geweest de angst om vele kilo’s aan te komen!! Dus mijn oplossing was: stoppen met roken en onder begeleiding van een personal trainer weer gaan sporten!! Als zodanig ben ik op zoek gegaan naar een personal trainer (... lang leven het Internet!!Glimlach) en ben ik in contact gekomen met Frank dat uiteindelijk heeft geleid tot een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek heeft Frank vooral goed geluisterd naar mijn wensen en doelstellingen en hebben we samen een traject uitgestippeld van 2 x per week trainen met een horizon van 3 maanden. Vervolgens zijn we begonnen en hebben we vooral samen heel gericht invulling gegeven aan het uitgestippelde traject!! Inmiddels hebben we het hele traject conform planning afgerond en zijn de doelstellingen zoals we die besproken hadden ook 100% gerealiseerd. Elke training was als het ware een feest, dat wil zeggen: ik zag er telkens weer naar uit ..., maar wist ook dat er gewerkt moets worden!! Ik heb Frank leren kennen als een enthousiaste vakman: hij weet waar hij het over heeft....., wat kan...., wat niet kan...., wat moet.... en vooral ook: wat niet moet....!! Op de manier waarop hij mij heeft getraind blijkt ook dat hij een meester is om er een ‘persoonlijke touch’ aan te kunnen geven, naar behoefte van de klant! Ik wil op deze manier Frank dan ook bedanken voor de fijne en succesvolle samenwerking en kan alleen maar 200% positief zijn over mijn ervaringen met Frank en kan dus alle zoekende naar een personal trainer alleen maar adviseren: neem contact op met Frank, hij zal je niet teleurstellen!! Frank, bedankt man ... Groeten Twan Fransman (50 jaar)